Onze kinderen zijn gek op stoofpeertjes. En op internet zag ik zoveel recepten staan, dat ik nog niet goed wist wat ik doen moest. Uit die recepten heb ik zelf een selectie van ingrediënten gemaakt, die me lekker leken en zo ben ik aan de slag gegaan.
De kinderen zijn tevreden en de mee-eters ook. Dus hierbij mijn recept.
ca 3 kilo peren. Schillen en in gewenste grootte snijden.
In pan en dan toevoegen:
3 à 4 grote eetlepels bruine basterdsuiker
een stuk of 8 – 10 eetlepels gewone suiker,
flink wat water.
beetje citroensap
twee kaneelstokjes.
een half flesje bessensap staan. (Betuwe rode bessen sap)
een zakje vanillesuiker en een scheutje vanille-essence
Enkele uren staan pruttelen. (tot gewenste zachtheid bereikt is, kooktijd hangt ook af van hardheid/taaiheid peer)
Net voordat je het vuur uitzet, nog eenbeetje allesbinder erdoor roeren. Niet te veel, maar gewoon dat het een iets stevigere saus zou worden. En voila.