[For english click here]

Gisteren konden Jantina en ik ons eerste boek presenteren aan familie en vrienden. We wisten niet wat we konden verwachten, maar kijken terug op een mooie gebeurtenis.

Toen Jantina en ik nog samenwerkten vertelden we elkaar soms over onze droom om ooit een boek te schrijven. Beide voelden dat dat een verlangen was dat God in ons hart gelegd had. Maar hadden geen idee hoe dat ooit realiteit zou kunnen worden. Dus stel je mijn verrassing voor toen op een dag een collega naar me toe kwam en vroeg of ik bereid was een boek te schrijven. Zij had wat onderzoek gedaan voor een boek, maar zou met haar man de zending in gaan. Vandaar dat ze iemand zocht die dit project op zich kon nemen. Ik was verbaasd dat ze mij vroeg, en tegelijk voelde ik me ook vereerd. Maar ik? Een boek schrijven? Ja hoor?!

Ik dacht erover na, dacht aan Jantina en vroeg of ik dit boek mocht schrijven met een co-auteur. Gelukkig was het antwoord hierop ja en had Jantina ook zo’n 10 seconden nodig om erover na te denken. Dit is hoe we zo’n 2 jaar geleden samen aan het avontuur begonnen om een boek te schrijven.

En niet zomaar een boek, het moest over alcoholproblematiek gaan en het moest beginnen met 5 interviews, vervolgens moest het materiaal uit die interviews gebruikt worden in de rest van het boek. Kort nadat we akkoord gingen om een boek te schrijven, hadden we een ontmoeting met de eindredacteur en kregen meer details. Dat zelfde jaar werden er 2 studenten bereid gevonden door de uitgever/redacteur om interviews af te gaan nemen en te verwerken voor het boek. En Jantina en ik kwamen samen en begonnen te schrijven.

Het is ongelooflijk om nu het eindproduct in onze handen te hebben. Vooral omdat we soms het idee hadden dat het nooit af zou komen. Nooit hadden we ons voor kunnen stellen hoeveel er bij komt kijken om een boek te schrijven en hoveel mensen daarbij betrokken zijn. Of hoeveel tijd voorbij gaat met wachten. Wachten tot de interviews afgenomen zijn, wachten voor feedback, wachten voor de voorkant van het boek, wachten voor de drukproef en zo voorts.

Het wachten is voorbij, of niet? Ja, het boek is uit, het is verzonden naar winkels en nu kunnen we waarschijnlijk wachten op feedback van de mensen, die het ook echt gaan lezen, hoop ik Smile.

We hopen dat ons boek mensen zal inspireren en hen zal helpen om levensveranderende keuzes te gaan maken. Dat ze vrij gezet zullen gaan worden van de behoefte om alcohol te drinken. Of om effectief om te leren gaan met een partner die teveel drinkt. Dat mensen die het gevoel hebben dat er iets niet helemaal klopt in hun leven (wat betreft alcohol) eens goed en eerlijk naar zichzelf gaan kijken en de verantwoordelijkheid gaan nemen om het roer om te gaan gooien.

A Dream come true
A Dream come true


Bestel het boek | Kijk hier voor fotos van de presentatie