Een vriendin maakte eens een heerlijk gehaktbrood. En die wilde ik dus ook eens proberen. Diegene die mij kennen, weten dat ik me dan nooit helemaal aan een recept houden kan … maar ook mijn resultaat was heerlijk!.

Hieronder het originele recept. Veel plezier

Benodigdheden:

2 sneetjes witbrood (niet te vers) of paneermeel
5 sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
75 gram gedroogde abrikozen
5 gedroogde tomaten (gewone trostomaten kan ook)
2 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel citroensap
Versgemalen peper en zout
1 ei
500 gram gehakt (runder of kippen)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de sjalotjes en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Snijd de abrikozen en tomaten in stukjes. Schep de pijnboompitten en kerriepoeder door de sjalotjes, roerbak ze 2 minuten en voeg de abrikozen, tomaten en citroensap toe.

Kneed  het paneermeel, peper, zout, ei en het roerbakmengsel (zie hierboven) door het (rauwe!!) gehakt. Vul de cakevorm, zodat er een langwerpig brood wordt gevormd. Zet de vorm in de oven en bak het gehaktbrood in 40 á 45 minuten gaar. Je kunt de bovenkant afdekken met folie als deze te donker wordt.

Een heerlijk gehaktbrood! Serveer er lekker brood bij (vloerbroodjes, stokbroodje) en eventueel een salade.

Eet smakelijk!